Veelgestelde Vragen

faq

Wilt u meer weten? Neem contact met ons op!

U krijgt ten eerste vrijblijvend advies en een vrijblijvende offerte van ons. Mocht u ons inhuren om uw boomstronken weg te laten halen, dan verwijderen wij de boomstronken en de wortels tot afgesproken diepte.

Ook zorgen wij dat uw tuin of terrein weer netjes is opgeruimd. De gaten die zijn gefreesd zullen we met het freesafval. Indien u de snippers afgevoerd wil hebben zullen we daar aparte afvoerkosten voor rekenen.

We bieden natuurlijk ook after-service ; mocht er iets niet goed zijn, dan komen we gratis terug.

Hierop is geen vast antwoord te geven.

Afhankelijk van de grootte en boomsoort kan dit variëren van 10 minuten tot 2 uren.

Hoe diep frezen jullie de boomstammen en -wortels?

Dit is afhankelijk van wat u met de vrijgekomen ruimte wilt gaan doen. Over het algemeen hanteren wij de volgende maten:

Gazon – minimaal 20 cm diep

Bestrating – minimaal 25 cm diep

Beplanting – minimaal 35 cm diep

Nieuwe boom planten – minimaal 50 cm diep

Schutting  – minimaal 50 cm diep

Welke service zit bij de prijs inbegrepen?

U krijgt ten eerste vrijblijvend advies en een vrijblijvende offerte van ons. Mocht u ons inhuren om uw boomstammen weg te laten halen, dan verwijderen wij de boomstronken en de wortels tot afgesproken diepte. Ook zorgen wij dat uw tuin of terrein weer netjes is opgeruimd. De gaten die zijn gefreesd zullen we opvullen met de houtsnippers. Indien u de snippers afgevoerd wil hebben zullen we daar aparte afvoerkosten voor rekenen. We bieden natuurlijk ook after-service – mocht  u nog vragen hebben, zullen we die altijd beantwoorden en mocht er iets niet goed zijn, dan komen we gratis terug.

Hoe dichtbij een muur, hek of andere planten of bomen kunnen jullie frezen?

Dat is per situatie anders. Soms kunnen we wel tot 5 centimeter van de muur uw boomstam of -wortels wegfrezen.

Hoe groot moet de toegang zijn om bij de boomstam/het werk te komen

Onze kleinste machine is 70 cm breed. Deze kan door de meeste poorten of huisdeuren.

Jullie hebben krachtige machines; richten deze ook schade aan in mijn tuin?

Onze zwaarste machines hebben rupsbanden, dus het gewicht wordt goed verdeeld. Hierdoor zal er onder normale condities geen schade zijn in uw tuin. Mocht de grond nou heel nat zijn, dan kan het zijn dat er wat sporen achtergelaten worden.

Er zijn een paar grote wortels van de boom van mijn buren die door mijn tuin lopen. Kun je die weghalen?

Sorry, maar we zullen de wortels van een levende boom die blijft staan niet wegfrezen. De wortels leveren voeding en zorgen voor stabiliteit aan de groeiende boom. Door deze weg te halen breng je de boom in gevaar, waardoor u en uw buren ook gevaar lopen. Veiligheid staat altijd bij ons voorop.

Waarom zou ik niet gewoon een boomstronkfrees huren en het zelf doen?

Ten eerste, een stobbenfrees huren is niet goedkoop. Ten tweede, wij hebben 20 jaar ervaring en zorgen dat dit snel en veilig gebeurt. Ten derde, wij zijn helemaal niet duur! Vraag hier een gratis offerte aan.

Hoe wilt u de betaling hebben?

De betaling ontvangen wij het liefst gelijk bij oplevering. U kunt per pin, Tikkie of contant betalen.

Hoe lang duurt het ongeveer om een stobbe te verwijderen?

Dit antwoord zal je niet verbazen: het hangt ervan af. Normaliter duurt het tussen een half uur tot wel 2 uur. De afmetingen van de boomstronk zijn het belangrijkst, maar een lastige locatie kan veel tijd aan een klus toevoegen. Maar wij maken gebruik van de beste stobbefrezen die op de markt zijn, dus onze machines frezen doorgaans een stronk tien keer sneller dan een huurmachine.