Onze stobbenfreesmachines

Wij verwijderen boomstammen en boomwortels met een zogeheten stobbenfrees. Dit is een krachtige machine die met een zogeheten freeswiel met harde bijbels de stronk en wortels wegfeest. In andere woorden, het freeswiel graaft zich door de stobbe, wortels en aarde. Dit ongeveer tot 50 centimeter onder de grond. Tijdens het frezen wordt het hout verpulverd tot kleine snippers die vervolgens vanzelf in de aarde zullen verteren. Het duurt meestal een paar weken tot een paar maanden voordat de snippers zijn verteerd, dit is afhankelijk van het type hout.

Het verwijderen van boomstronken en wortels met een stobbenfrees heeft vele voordelen. Het is niet alleen de snelste manier, ook is dit het goedkoopst en wordt er de minste schade aangericht in uw tuin. Het uitgraven van de boomstam is niet nodig, we frezen diep genoeg zodat u hierna op de plek bestrating kan leggen, beplanting kunt plaatsen, of zelfs een boom kunt planten.

Wij beschikken over zeer krachtige professionele machines die elke soort boom of struik weg kan halen. Ook het formaat van de boomstammen is geen probleem voor ons – geen boomstam is voor ons te groot. Wij kunnen nagenoeg alle ruimtes bereiken, onze machines zijn compact en  zeer mobiel. Is uw tuin alleen te betreden vanuit uw huis? Dit is ook geen probleem: onze kleinste stobbefrees is 70 centimeter breed en zou zelfs via uw huis de tuin kunnen betreden.